
نطق پیش از دستور مجلس
نطق پیش از دستور مورخ 28-09-1385 مهندس عباس رجائی در محل صحن علنی مجلس شورای اسلامی
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام به آقا امام زمان (عج) و درود به ارواح طيبة شهداي راه حق و فضيلت و بويژه شهداي انقلاب اسلامي ايران و امام شهيدان و سلام به مقام معظم رهبري ( مد ظله العالي)، ضمن عرض تسليت شهادت حضرت جوادالائمه (ع) و گراميداشت شهادت دكتر مفتح و همراهانش و روز وحدت حوزه و دانشگاه، در اين فرصت مطالبي چند را به استحضار شما نمايندگان محترم و مردم شريف ايران مي رسانم.
1)در روز 24 آذر، بار ديگر جهانيان شاهد خلق حماسه اي از سوي مردم بزرگ ايران بودند. مردم ايران با حضور يكپارچه و حداكثري خود در صحنة انتخابات، مجدداً ثابت كردند كه همانند هميشه شاداب و پرانرژي از كيان اين كشور حفاظت كرده و خونبهاي سنگين شهيدان را پاس داشته و دشمنان را مأيوس مي كنند. اينجانب به سهم خود از ملت بزرگ ايران و هم استانيهاي خود بويژه مردم عزيز شهرهاي اراك، سنجان، كرهرود، داودآباد، خنداب، كميجان، ميلاجرد و بخشهاي فراهان، قره كهريز، مٌشك آباد، خنداب بالا، خنداب پايين و خنجين و ساير مناطق روستائي، صميمانه سپاسگزاري مي كنم. همچنين فرصت را غنيمت شمرده و از زحمات همة دست اندركاران برگزاري انتخابات، هيأتهاي اجرايي، نظارتي و بازرسي، مجلس شوراي اسلامي، شوراي نگهبان، وزارت كشور، استانداري مركزي، فرمانداريها و بخشداريهاي استان، دستگاههاي اجرايي، احزاب و گروههاي سياسي و كلية رسانه هاي گروهي اعم از مطبوعات و رسانة ملي و بويژه صدا و سيماي استان مركزي و شبكة آفتاب و هفته نامه هاي استاني، كه در نمايش اقتدار ملي و دعوت مردم به انتخابات تلاش جدي داشته اند، تشكر مي نمايم.
2)قطعنامة پيشنهادي به شوراي امنيت سازمان ملل در خصوص مسائل هسته اي صلح آميز ايران بار ديگر اين حقيقت را نشان داد كه دشمنان ما همچنان همانهائي هستند كه در گذشته بوده اند و فرقي نمي كند كه در قارة آمريكا باشند و يا اروپا و يا آسيا. امروز جنگ، جنگ قدرت است و اقتصاد. هرگاه منافع ايجاب كند، براي حفظ آن همة اصول اخلاقي و بين المللي زير پا گذاشته مي شود. مردم ما در اين شرايط منتظر هستند كه خبر خروج ايران از معاهدة ان. پي. تي را شنيده و مصوبة دولت در تجديدنظر در سطح روابط اقتصادي و سياسي با كشورهايي چون فرانسه، آلمان و انگليس را شاهد باشند. با دنيايي كه جز حرف زور و قدرت را نمي فهمد، صحبت از تعامل و مفاهمه، جز اتلاف وقت، ارمغان ديگري نخواهد داشت. بايد با اتكال به خداوند و تكيه بر قدرت مردم و مؤمن به فضل الهي پيش رفت و باورداشته باشيم كه خدا باماست.
3) بر طبق مواد قانون برنامة چهارم توسعه، قرار بوده كه تا پايان برنامة چهارم، كشور بدون وابستگي به نفت هزينه هاي خود را تأمين و اداره گردد. مقام معظم رهبري نيز بارها بر اين موضوع تأكيد فرمودند. آنچه كه در طي دو سال اخير شاهد آن بوده ايم، دقيقاً خلاف اين موضوع است. وابستگي بودجه به درآمدهاي نفتي سال به سال در حال افزايش است و در سال 1385 اين وابستگي به مبلغي متجاوز از 50 ميليارد دلار رسيده كه جاي تأمل و تدبر دارد. با اين اوضاع، خدا به داد بودجة سال 1386 برسد. نه دولت براي تغيير روند حركت خلاف برنامه، اقدام نمود و نه مجلس و كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات براي صيانت از قانون برنامة مصوب، حركتي انجام داد.
4)يكي از اقدامات خوب دولت خدمتگزار، پيگيري امور مربوط به اشتغال بوده و بر اساس گزارشها فقط از طريق برنامة ايجاد بنگاههاي كوچك اقتصادي زودبازده و كارآفرين، تا تاريخ 20/8/1385 حدود 378،632 طرح در حد 180،000 ميليارد ريال به بانكها معرفي و ارجاع شده كه از اين ميزان فقط 121،760 طرح به مبلغ 40،542 ميليارد ريال موفق به عقد قرارداد با بانكهاي عامل شده ولي مبلغ پرداختي به متقاضيان حدود 30،785 ميليارد ريال مي باشد. اين بدين معناست كه نسبت مبلغ قراردادهاي منعقده بانكها به كل تسهيلات اين برنامه، حدود 88/17 درصد و نسبت مبلغ پرداخت شده از سوي بانكها به كل تسهيلات برنامه، حدود57/13 درصد مي باشد كه اصلاً با شعار محوري دولت مبني بر ايجاد شغل، مناسب نيست. عدم همراهي بانكها هيچ توجيه اي ندارد. از سوي ديگر براي همين تعداد طرح پذيرفته شده از سوي بانكها نيز مشكلاتي از قبيل تأمين وثيقه، خان ديگري از خانهاي پرپيچ و خم سرمايه گذاري و توليد در كشور است.
5) امروزه پيوستن به سازمان تجارت جهاني و رقابتي كردن فضاي توليد كشور و اجراي خصوصي سازي، واژه هايي شده است كه برخي ناكارآمديها، عدم وجود سيستم و ساختارهاي مناسب براي اين امور را پشت آن پنهان نموده و كار را بجايي رسانده ايم كه اشتغال موجود نيز شديداً در معرض آسيب قرار گرفته است. اگر به صنايع موجود كشور از جمله صنايع بزرگ استان مركزي و شهر اراك مراجعه نماييد، خواهيد ديد كه موضوعاتي چون عدم اجراي قانون حداكثر استفادة از ساخت داخل در مناقصات خارجي و واردات، بزرگ بودن حجم معاملات در زمان برگزاري مناقصات بين المللي از جمله معاملات نفت و گاز و پتروشيمي و آب و برق، پايين نگه داشتن مصنوعي نرخ برابري ارز در قبال ريال، عدم وجود LC داخلي در معاملات پيمانكاري داخلي و عدم پشتيباني بانكها از توليدكنندگان داخلي در قبال قراردادها و مناقصات داخلي و خارجي، بن بستهاي موجود در قانون محاسبات عمومي در قبال قراردادها، قديمي بودن قانون تجارت، اشكالات اساسي قوانين بيمه، ماليات و روابط كار، رفتارهاي غير عقلايي در استفاده از حساب ذخيرة ارزي در واردات بي روية كارخانجات و ماشين آلات دست چندم از خارج كشور و مسائلي از اين دست، هم دست و بال صنعت را بسته و هم اشتغال موجود را در معرض آسيب جدي قرار داده است و جالب اينكه براي آن فكر و اقدام جدي نيز نمي شود.
6)امروزه نقش مسلم نوآوري و كارآفريني بر تحقق اقتصاد دانايي محور و نيل به توسعة پايدار در جوامع بشري آشكار گرديده و به دنبال خود توجه بسياري از محافل دانشگاهي و تحقيقاتي را به خود معطوف نموده است. كارآفريني به عنوان فعاليتهاي بهبود ثبات اقتصادي، بهره برداري مؤثر از منابع، ايجاد ارزش افتصادي جديد و فراهم سازي فرصتهاي اشتغال جديد، تعريف شده است. در ايران ضمن لزوم تلاش فوري و مؤثر در راستاي كارآفريني، ضروري است به فرهنگ سازي در اين خصوص پرداخته شود. به همين لحاظ پيشنهاد مي كنم كه روز سوم ارديبهشت ماه هرسال كه سالروز تولد شيخ بهايي مي باشد را به پاس تلاشهاي اين عزيز در كارآفريني، به عنوان روز ملي كارآفريني نامگذاري نموده و دراين روز به تجليل از كارآفرينان پرداخته و رسانه ها به گسترش فرهنگ كارآفريني بپردازند.
7)از سازمان تربيت بدني بويژه برادر عزيز مهندس علي آبادي كه با سازماندهي هاي مناسب زمينه براي كسب عنوانهاي قهرماني در بازيهاي آسيايي را فراهم نموده و از همة ورزشكاران مدال آور تشكر مي نمايم. همچنين از همة كارآفرينان استان مركزي بويژه مديران و كاركنان كارخانجات تكسا، باريج اسانس، دفتر بازرگاني آرمان و هپكو كه در جشنوارة كارآفرينان برتر يازدهم آذرماه امسال معرفي و موفق به دريافت لوح سپاس شده اند، تشكر كرده و اميدوارم در گسترش اين فرهنگ موفق باشند. علاوه بر اين به مديران و كاركنان صدا و سيماي مركز استان مركزي و شبكة آفتاب به مناسبت اخذ رتبة برتر در« نگاه ويژة جشنوارة فناوري رسانه» تبريك مي گويم.
8)از وزارت مسكن و شهرسازي انتظار دارد كه به مصوبة دولت در استان مركزي در خصوص تصويب «طرح توسعة وفس-شراء» هرچه سريعتر پرداخته و اين مصوبه را ضمن نهائي كردن در دولت، در بودجة سال آتي عملياتي نمايد.
9)از رئيس جمهور محترم انتظار دارد كه به خواستة مردم شريف بخش خنداب در خصوص ارتقاي اين بخش بزرگ و مستعد به شهرستان جامة عمل پوشانده تا انشاء الله با اين اقدام، زمينة توسعة سريع آن فراهم گردد. آقاي رئيس جمهور با بازديد از اين منطقه، بخوبي به استعدادهاي آن واقف بوده و وجود يكي از مهمترين پروژه هاي برنامة صلح آميز هسته اي كشور در اين منطقه، اهميت اين ارتقاء را چندين برابر مي نمايد. حق طبيعي و مسلم مردم خوب و صبور اين منطقه است كه اين ارتقاء كه سالهاست كار كارشناسي آن به اتمام رسيده، هرچه سريعتر به مرحلة اجرا درآيد.
والسلام عليكم و رحمه ا... و بركاته
دیدگاه ها