عباس رجائی
نطق پیش از دستور مورخ سه شنبه 10-10-1387

نطق پیش از دستور مورخ سه شنبه 10-10-1387

بسمه تعالی

نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس شورای اسلامی

 مورخ سه شنبه 10/10/1387

 

       با سلام به آقا امام زمان (عج) و درود و صلوات بر ارواح پاک و مطهر شهیدان و امام شهیدان و سلام به مقام معظم رهبری،

« ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه »

       بی شک صلابت امروز ایران اسلامی ثمرة مجاهدتها و شهادت مولی، سرور و سالار شهیدان، حضرت ابا عبدالله الحسین و یاران با وفای آن حضرت می باشد و از خداوند متعال می خواهم که ما را با تمسک به این شجرة طیبه به فلاح و رستگاری رسانده و در بهره مندی از عزاداری حضرتش موفق بدارد.

       با توجه به شرایط امروز کشور مطالبی چند را به این شرح به استحضار نمایندگان محترم و ملت شریف ایران می رسانم:

  1. وقایع تلخ و تأسف بار امروز غزه و به خاک و خون کشیده شدن مظلومانة فلسطینیان که با سکوت مرگبار مجامع جهانی و حتی حمایت برخی دولتهای عربی همراه می باشد، نشان داد که هرگاه دشمن صهیونیستی احساس قدرت نماید، بی درنگ کمر به نابودی مسلمانان خواهد بست و بر مسلمانان جهان است تا با وحدت عملی در قبال این غدة سرطانی، رسالت تاریخی خود که همانا نابودی اسرائیل و آزادی قدس شریف می باشد را به منصة ظهور برسانند. این را نیز باید دانست که به قول امام راحل(ره)، از این حسن و حسنی ها و ملوک وابسته در دولتهای جهان اسلام هیچ طرفی نخواهیم بست.
  2. خشکسالی ثابت کرد که باید در اندیشة « پایداری در تولید در راستای امنیت غذایی » بود و نگریستن به خودکفایی بدون توجه به الزامات پایداری آن، همواره کشور را با آسیب پذیری مواجه خواهد ساخت و یقیناً کشوری که در تأمین غذای مردم دچار آسیب شود، قطعاً نمی تواند کشوری مستقل باشد. از الزامات توسعة پایدار، نگاه جدی همراه با برنامه های مدون به منابع پایه از جمله منابع آب و خاک کشور، اعمال روشهای بهره ور با ملاحظات زیست محیطی در زیست بوم کشور است گه ضمن اقتصادی کردن بخش کشاورزی و افزایش ارزش افزودة آن، کشاورزی را از « حالت اقتصاد معیشتی» به « حالت اقتصاد مدرن صنعتی» مبدل سازد و این مهم میسر نیست مگر آنکه آنقدر سرمایه گذاری در بخش را بالا ببریم تا ملاحظه گردد که «کار کشاورزی برای تولید کنندگان می صرفد.» در سالهای گذشته، حداکثر سرمایه گذاری انجام شده بین 4 تا 6 درصد کل سرمایه گذاریهای کشور بوده است که قطعاً تصدیق می فرمائید  این میزان در حد و اندازة کشاورزی ایران نمی باشد. نگاه مسئولان کشور در دولت و مجلس به این بخش همواره نگاه « حمایتی همراه با ترحم» بوده و هر از چندی که حادثه ای برای کشور روی داده، از روی دلسوزی، مقادیری اندک از بودجه های حوادث غیرمترقبه به روستاها گسیل شده است. در صورتی که روستاها که مهمترین رکن تولید بخش کشاورزی بوده و هنوز هم حدود یک سوم جمعیت کشور را در خود جای داده، نیازمند نگاه « اقتصادی- حمایتی»  است و باید برای تحقق آن، حقیقتاً بخش کشاورزی در ارکان تصمیم گیری به حساب آید و حداقل سهم خود را بدست آورد. این نکته را فراموش نکنیم که در جهان امروز، هیج کشور پیشرفتة صنعتی را بدون کشاورزی پیشرفته و صنعتی نمی بینیم. به نظر ما برای ایجاد شرایط لازم در راستای « جهش بخش کشاورزی » به سوی « امنیت غذایی پایدار » و تحقق بهره وری، پرداختن به طرحهای زیر و با انجام سرمایه گذاری مناسب، ضرورتی حتمی می باشد:
  • تخصیص اعتبارات مناسب و کافی در بخش آب، آبخیزداری و آبخوانداری، مهار آبهای مرزی، تکمیل سدهای نیمه تمام داخلی و توسعة عملیات اجرایی آبیاریهای نوین، تحت فشار و بهبود بهره وری آب
  • پرداختن به عملیات اجرایی طرحهای مهم و زیربنایی « توسعه و تجهیز اراضی و یکپارچه سازی اراضی» و توسعة مکانیزاسیون
  • تقویت جدی و معنادار سیستم بانک کشاورزی به عنوان تنها بانک تخصصی برای اعطای تسهیلات مورد نیاز « سرمایه گذاری» و « سرمایه در گردش » در این بخش
  • اتخاذ تدابیر لازم برای سرمایه گذاری و توسعة عملیات احداث گلخانه برای تولید « گل و گیاهان زینتی» و « محصولات سبزی و صیفی» و ایجاد اشتعال مولد
  • توانمند سازی تشکلهای تولیدی بخش کشاورزی برای سپردن تصدی گری های دولتی به آنها
  • برنامه ریزی جدی برای گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی به عنوان راهبردی اساسی در برنامه های وزارتخانه های صنایع و معادن و جهاد کشاورزی در مراکز تولید
  • پرداختن به طرح ملی تعیین الگوی کشت منطقه ای با توجه به مزیتهای نسبی مناطق مختلف کشور

 

  1. اجرای سیاستهای جدید اقتصادی و برنامة هدفمند شدن یارانه ها یکی از ضروریات اقتصاد ایران می باشد. لکن باید این نکته را نیز ملحوظ نظر داشت که ایجاد هرگونه تحول در مبانی هزینه ای خانوارها بدون توجه به مبانی درآمد آنان، می تواند مشکلات جدیدی را برای مردم بویژه کارمندان و کارگران حقوق بگیر و دهکهای اقتصادی پایین جامعه به ارمغان آورد. همه می دانیم که این انقلاب به برکت اسلام و حضور مردم و جانفشانی شهیدان و رهبری داهیانة امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) تا این مقطع اینگونه با صلابت به راه خود ادامه داده و تا مردم عزیز در صحنه هستند، همچنان کشور پرتوان به پیش خواهد رفت و لذا باید در اجرای هر طرح و برنامه ای، مردم را به عنوان رکن اصلی به حساب آورد و اگر نمی توانیم رفاه بیشتری برای آنان بوجود بیاوریم، مشکلات اقتصادی آنان را بیشتر نکنیم. در اجرای اینگونه طرحها حتی اگر لازم باشد، وقت و زمان بیشتری را صرف نمائیم ولی همة جوانب و تأثیرات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن را با دقت بررسی و ارزیابی نماییم و تعجیل در بررسی و تصویب، آفات جدیدی را نیافریند.

       از سوی دیگر، دقت نماییم که حدود 33 درصد جمعیت کشور در روستاها بوده و در بخش کشاورزی به اشتغال مولد مشغول می باشند و اتفاقاً اکثریت قریب به اتفاق این قشر از جمعیت ایران از دهکهای مستضعف جامعه بوده و خدای ناکرده اینگونه نباشد که برای توانمند سازی این قشر، به سمت و سویی برویم که هم تولید و اشتغال مولد آنان از دست رفته و هم حاشیه نشینی شهرهای بزرگ را افزایش دهیم. ما معتقدیم که در هدفمند سازی یارانه ها، نه تنها نباید یارانه های بخش کشاورزی حذف شود، بلکه با عنایت به سطح خطرات و حوادث غیر مترقبه در این بخش، حجم یارانه ها متناسب و هدفمند، افزایش یابد.

  1. از جمله مشکلاتی که امروز در بخش تولید با آن روبرو هستیم، بروز نابسامانی و مشکلات ریز و درشت در بخش صنعت و صنایع بزرگ و مادر کشور از جمله صنایع موجود در شهر اراک می باشد. واقعاً جای تعجب می باشد که در این کارخانجات شاهد از بین رفتن اشتغال موجود هستیم ولی وزارتخانه های متولی در صدد توسعة اشتغال در بخش بنگاههای زودبازده هستند و توجه جدی به این مسئله نمی شود. اینجانب نمی گویم که در امور بنگاههای زودبازده کاری نشود، بلکه معتقدم اگر دولت و دستگاههای دولتی نظیر صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، آب و نیرو حقیقتاً از توانمندیهای این صنایع استفاده کنند و برای حل مشکلات آنها حداقل معادل 50 درصد اعتبارات بنگاههای زودبازده سرمایه گذاری شود، بی شک صدها برابر بنگاههای زودبازده اشتغال مولد و پایدار ایجاد خواهد شد.

       از سوی دیگر اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و واگذاری سهام دولت به بخشهای غیردولتی، اگر درست نظارت نشود، خود به ابزاری برای ایجاد تکاثر ثروت و ناپایداری تولید و تزلزل سطح اشتغال می گردد. متأسفانه تحت عنوان خصوصی سازی و واگذاری سهام دولت، هم اکنون شاهد کاهش سطح اشتغال و افزایش خیل بیکاران در شهرهای صنعتی بوده و شاهد بر این مدعا کارخانجاتی از قبیل آونگان، شرکت صنایع، کارخانجات قند، در شهر اراک می باشد و از سوی دستگاههای اجرایی متولی این امر نظارت لازم صورت نمی پذیرد.

  1. پرداختن به امور آموزش و پرورش و دانشگاهها از جمله اولویتهای اساسی برای توسعة منابع انسانی بر محور دانایی است. اگر طالب توسعة کشور هستیم که قطعاً همة مدیران کشور به این مهم می اندیشند، باید بر اساس اصول مصرح قانون اساسی به وضعیت آموزش  کشور اعم از همة سطوح پایه و عالی به صورت جدی پرداخته شود و این مجموعه ها را با موضوعاتی ابتدایی و دون شأن جایگاه والای علم و دانش مشغول ننماییم. چراکه هر گونه سرمایه گذاری در این موارد، هزینه محسوب نمی شود و باید در نظام بودجه ریزی کشور نیز این تفکر که اعتبارات  بخش آموزش و پژوهش را هزینة جاری تلقی می کنند، اصلاح و آن را اعتبارات سرمایه گذاری محسوب نماییم. در غیر اینصورت هیچ امیدی به توسعه و پیشرفت کشور نداشته باشیم.
  2. آلودگی آب و هوای اراک همچنان از مصادیق « مثنوی هفتاد من کاغذ شود» بوده و مردم شهر اراک به امید روزی نشسته اند که بالاخره وزارتخانه ها و سازمانهای متولی از جمله وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست، بعد از دو دهه پیگیریهای مستمر همة مسئولین و دلسوزان، به اراک آمده و اتمام این پروژه ها را اعلام نمایند. البته ناسپاسی نکرده و از تلاشهای وزیر محترم نیرو و همکارانشان در دولت نهم تشکر نموده ولی سطح انتظارات مردم را نیز یادآوری می نمایم.
  3. از وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که اخیراً برای حل برخی معضلات بهداشت و درمان استان به اراک مسافرت نموده اند سپاسگزاری می نمایم. لکن یادآور می شوم که موضوعاتی همچون رادیوتراپی، آنژیوگرافی، بیمارستان سوانح سوختگی، احداث بیمارستان حضرت ولی عصر(عج)، ارتقای سطح بهداشتی و درمانی در شهرستانهای خنداب و کمیجان، همچنان از مطالباتی است که پس از دو دوره سفر دولت محترم به استان مرکزی با کندی روبرو بوده و بجاست برای تسریع در تأمین آن اقدامات ساختاری بیشتری صورت پذیرد.   

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

                                                                                                                                   عباس رجائی

چاپ این نوشته

دیدگاه ها

تعداد دیدگاه ها تا کنون (0)